19 January 2013

Kenapa kaum lelaki lepas kahwin BUNCIT?

Kebanyakan lelaki di Malaysia menjadi mangsa kebuncitan yang melampau. Betty ada 3 orang.. subur semuanya .. masyaallah. :)
Perempuan buncit sebab perubahan lepas mengandung. Lelaki? 
Terasa tenang kot makan minum bini jaga.
Seronok kan. Aktiviti mungkin banyak dirumah sampai tak da masa pi gym. Let see my both brothers. Yang satu married yang satu duda. Emmhhh..
hakikatnya atau fakta yang perlu kita tahu:
Ada beberapa sumber mengatakan lelaki yang dah kahwin ni senang buncit disebabkan faktor kelamin. Kebuncitan lelaki ini berlaku apabila cecair daripada isteri yang mengalir masuk melalui alat sulit lelaki semasa hubungan kelamin yang membuatkan perubahan hormon so... perut senang buncit.
Ketika sexual intercourse, orgasm & etc kelenjar pituari kat otak akan merembes hormon agent cells growth.
Lepas kahwin, selalu ada sexual activities. Rajin nya. . He he.. Kadar testosteron menurun masa air mani keluar akan menyebabkan kadar metabolisme menurun. Sebab tu perut senang buncit sebab badan susah nak bakar lemak/kalori.
Hormon estrogen (pengumpul lemak) yang tinggi dalam badan yang merosakkan hormon testosteron. Kurang hormon testosteron, muscle produced akan berkurang. Sebab itu kalau kita bersenam ke gym or any activity berpeluh yang lain seperti badminton tennis dapat meningkatkan metabolism dan kadar bakar lemak dalam badan kita. Otak dapat oksigen yang cukup badan rasa enak and bersemangat. ;)
Perempuan yang sudah kahwin katanya akan menjadi lebih seksi dan menawan.. akibat daripada rembisan air mani suami tercinta.
Antara khasiatnya:
Kepada wanita yang sudah berkahwin, dikatakan akan mempunyai kulit yang lebih lembut hasil daripada pancutan sperma suami yang mengandungi banyak protein yang berkhasiat.
Protien yang banyak akan meransang pertumbuhan sel dalam badan & menurunkan metabolisme.
Air mani yang dipancut ke dalam rahim isteri bukan sekadar boleh mendatangkan zuriat, ia juga akan bersatu dengan darah dan segala kebaikan air mani suami akan diserap ke dalam tubuh isteri.
Rambut isteri semakin hitam dan berkilat.
Jerawat akan semakin berkurangan.
Campuran sperma dalam tubuh isteri akan menghasilkan berjuta juta hormon yang membuatkan wanita lebih ceria dan lincah.
Senaman dan gaya hidup sihat perlu diamalkan kerana boleh menstimulasikan kelenjar hormon kita agar bekerja secara optimum.
PERINGATAN: Informasi di blog ini dipetik dari pelbagai sumber untuk bahan bacaan kepada pembaca kami dan tidak boleh dijadikan sebagai bahan rujukan utama. Sebarang tips kesihatan perlulah mendapatkan nasihat pakar


1 comment:

alchemist said...

no comment. you women buncit because you're pregnant with your loved one's baby. we men buncit maybe because we're so happy we have made our wife pregnant and we don't want them to feel like a hippo alone

:)