28 January 2013

Bertemu Teman Akrab dengan Kehidupan yang Baru.

Tak sabar nak jumpa geng lama betty yang hampir semua nya baru berumah tangga. Macam berjangkit pulak. Mula2 Zayed Albertyne kahwin dulu dengan Imane di US. Lepas tuh Betty dengan Bruce akhir sekali Ismael dengan Fatma. Ada lagi sahabat lain seperti James Pala dan Ron Van As yang masih belum Bersedia hidup berumah tangga.

Inilah dia geng bodyguard betty waktu time single ;).. tanpa jemu kita berkawan, keluar je majlis dan latihan Muay Thai. Betty satu2 nya ahli perempuan dalam geng ini. Seronok kan. Tapi kita semua genuine dalam kawan. No hengki pengki. All About respect and understanding also brotherhood and sisterhood.  I can't describe how much I love this friendship. 

Mula2 takut juga kalau member2 nie dah kahwin confirm I hilang mereka coz it happened before.  I lost a lot of my male good friends due to jealousy from their new soul mate so called wife.

I never regret it coz I know one day those wives of my good friends will value our clean and sacred friendship.  Maybe because my first best friend was my own WALID (Daddy). I shared almost everything with him till his last breath.

Alhamdulillah.. these friends of mine managed to secure our friendship. Their wives now become my friend.  Seronok kan. Malahan kita dah merancang yang anak2 kita harus terus berkawan tak kira dimana kita semua berada dalam negeri maupun luar negeri. :)

So amalan get together every new year boleh la kita terus kan. Yeah..

Kebetulan pada hari jumaat yang lalu
We all had dinner together.
For the first time after we got married and ismael got married. Kebetulan malam tersebut hari ulangtahun isteri zayed,  Imane. So we all sang happy birthday song as loud as we can at tarbush restaurant di Marriott hotel bukit bintang. Teruja melihat gelai tawa everybody ditemani oleh teman baru kami iaitu teman akrab imane berbangsa Maroko yang membesar dan menetap di Boston Amerika. Samia dan nawal namanya. Welcome to malaysia dear..

2 comments:

nur fatin farahain said...

salam..sye mint sgt kak betty...ini blog sye www.brokenemerald.blogspot.com

Susan Lolo Bua said...

Memang sangat happy if we could meet our bestfriend yang dah lama tak jumpa kan.

you all look super happy in these pictures :)

have a bless day