08 February 2019

PHOTO EXCLUSIVE


Beb AKU DOAKAN SELURUH KEBAIKAN BUATMU @BETTYBANAFE - KAU SAHABAT YANG SANGAT BAIK! . Posting ni adalah nota untuk aku sentiasa ingat; kebaikan atau kejayaan yang kita dapat, bukan kerana kita hebat atau berbakat; tapi mungkin asbab doa-doa orang sekeliling & sahabat yang ikhlas; maka Allah angkat doanya ke langit! . Aku akan rasa bersalah jika aku hidup dalam dunia yang laju kongsi cerita nista ni, tanpa aku kongsi kecantikan akhlak seorang yang bernama @BettyBanafe. . Kami bersahabat menginjak 4 tahun. . Kami mula bersahabat asbab bisnes. Aku dengan Elle Zada, Betty dengan Julia Betty. Sepanjang kami bersahabat; kami saling mendukung. What friends do for each other. . Masa aku terduduk 2016, Betty ada menyuntik semangat. Masa 2017-2018 aku dihamput fitnah, aku pilih untuk berdiam diri. Betty encourage aku untuk bersuara & explain duduk perkara sebenar. . Aku fikir, “Ah—masalah banyak nak setle; Aku takde masa nak explain satu persatu menjawab fitnah yang takde ending!” . Satu saat 2018, aku dihempap fitnah yang tak terbayang dek akal! Orang yang aku anggap guru, insan yang aku panggil ayahanda itulah yang menyebar najis fitnah sebab nak tutup bangkai gajahnya. . Aku diam. Andai aku expose bukti; mana dia nak sorok mukanya laki bini? Aku pilih untuk diam. Biar badai berlalu; aku pegang janji Allah. . Saat berbulan-bulan dari April-Ogos 2018 tu adalah moment yang menyakitkan. Saat itu, aku baru sahaja tutup bisnes yang aku bina dengan sepenuh hati dari mula; kami close down butik dengan tepuk sorai manusia-manusia hasad dan bening kesedihan manusia-manusia ikhlas. . Satu detik di bulan Ogos 2018, aku terima kiriman mesej dari Betty. . “Elle...Maafkan aku jika ada salah silap. Aku di Arafah.” . KAU SENTIASA BAIK PADA AKU, BETTY. Kau pun tahu. Terhambur air mataku saat itu; my sahabat is there as VIP guest of Allah Taala & ingat pada aku! Aku kirim doa. . Baru-baru ini January 2019 kami bertemu untuk projek NGO wanita berhati emas ini, sambil menikmati @Gotmek kegemarannya, dia katakan; . “Elle keep going, orang tak tahu cerita sebenar. Kau kena bersuara, beb.” . Kau asbab aku rasa bersedia untuk ke depan, Betty. Kau #SahabatMahal. All of Allah’s blessing for you | via Instagram http://bit.ly/2SzU4RE

03 February 2019

PHOTO EXCLUSIVE


Ucapan syukur memberikan ketenangan di hati. La in syakartum la azidan nakum.. janji Tuhan.. apabila kau bersyukur pada KU , pasti akan KU tambahkan apasaja buatmu.. Ya Allah Aku sangat bersyukur atas nikmatmu Dan jemputan mu ke rumah sucimu. Moga para sahabat sahabatku juga pembaca message ini menjadi tetamu umrah Dan haji mu secepat mungkin. Amin ya Rab @banafeetravelandtours @banafee #jariah #bekalanakhirat #mengajakkebaikkan #rukunislam #umrah2019 #haji2019 | via Instagram http://bit.ly/2HWQld0

30 January 2019

PHOTO EXCLUSIVE


Ku di pintu raudhah mu sabar menanti, becekang mata menunggu peluang untuk bertemu dengan kekasihmu Rasullullah swt. Menempuh dugaan pusukan tolakan hambamu dari pelbagai bangsa tanpa mengira pangkat di dunia. Hanya ketakwaan Yang membedakan ketinggian seseorang di mata MU ya Rab. Jadikan lah kami hambaMU yg tinggi takwanya, Dan bimbingi kami menjadi manusia Yang lebih baik dari sebelumnya. Kabulkan amalan amalan kami beserta dengan segala niat baik Dan perlakuan jariah untuk tabungan kami nanti di Hari Yang kekal buat kami hidup. Hidupkan lah kami dalam rahmat MU ya Rab. Selamatkan Malaysia dari Fitnah dajjal Dan Fitnah manusia. Suburkan lah negeri ini dengan keberkatan MU ya Rab. Kabulkan lah DOA doa kami DOA doa sahabat sahabat kami ya arhamarrahimin .. Amin.. | via Instagram http://bit.ly/2CRzdzx

PHOTO EXCLUSIVE


A school in Cyberjaya which enrolls refugee children were unable to meet their rent since August 2018. The total overdue rent totals to about RM40,000. Failing to pay the overdue amount by 8 February will affect 100 students, about 80 of which are refugees, who are currently studying there. The Mutiara Aman School Cyberjaya opened its door in late 2017 with the focus of providing affordable education based on the GCSE curriculum to the local community. Being an area with many refugees, where the children do not have access to formal education, the refugee parents, mostly from Syria, Iraq, and Yemen, decided to enroll their children there. Those who are unable to pay the school fee are provided with a free education while some pay only a partial amount based on how much the parents can afford. Only about ten students pay the full fee of RM450 per month. The school operational expenses include a monthly rent of RM13,000 for the building where they have their classes. Since August 2018, they were not able to make any payment. On 23 January 2019, the school was served with a lawyer's notice to vacate their premise by 11 February 2019 if they fail to make the payment for the overdue rent of RM40,560. The school is currently teaching a blended-mode curriculum that consists of Islamic studies and the GCSE curriculum, preparing the children to be on par with international students without compromising their Islamic worldview. According to the founder, Ustadh Abdullah Mohamad, some of the refugee children have not attended school for years due to conflict, and some even have lost their connection with the Qur'an because there weren't any proper education. Through the school's curriculum, the children are taught to read the Qur'an with proper tajweed, and the teachers help them to reintegrate into schooling life, reigniting their passion for knowledge. Ustadh Abdullah, an education professional of 13 years, started the school under the guidance of Prof. Dr. Hasni Mohammed, an education consultant for Organisation of Islamic Cooperation (OIC) and the Malaysian Ministry of Education, and who is also the CEO of ADNI Islamic School. #savetheschool #sedekah #jariah | via Instagram http://bit.ly/2sW5osW

21 January 2019

PHOTO EXCLUSIVE


Ahlan 😀😀😀😀🤩👍..Jom bersedekah akan di salurkan pada orang orang yang memerlukan di yaman Syria Palestin juga mereka yang layak menerima di Malaysia. Student student negara miskin di universiti tempatan juga layak menerima dan yang akan di salurkan oleh isteri isteri embassodor 13 negara Arab di Malaysia. Usaha murni ini mendapat sokongan para artist tempatan untuk sama sama menghulurkan rm10 melalui online. Link utk swipe up kat IG story , jomsedekah.com/RM10 Juga tolong check email bagi mendapatkan resit sedekah tersebut. Bagi yang berkemungkinan untuk menghadiri bazar charity pada hari Jumaat ini, tolong tunjukkan resit pada team @bettybanafe di pintu depan banquet hall level 3, Carlton Conference Center, the Ritz-Carlton Kuala Lumpur. Jalan imbi, bukit bintang. Dan dapatkan tiket bersama number cabutan bertuah. Sama sama mengeratkan lagi siraturrahim sesama insan pelbagai kaum di bazar nanti. Ahlan jomsedekah.com/RM10. Ada pelbagai cabutan bertuah juga tiket penerbangan ke Saudi untuk umrah dan negara negara Arab yang lain ihsan dari isterinisteri kedutaan Arab di Malaysia. Ahlan! | via Instagram http://bit.ly/2RWEoYw

PHOTO EXCLUSIVE


Ahlan wasahlan .. Jom bersedekah akan di salurkan pada orang orang yang memerlukan di yaman Syria Palestin juga mereka yang layak menerima di Malaysia. Student student negara miskin di universiti tempatan juga layak menerima dan yang akan di salurkan oleh isteri isteri embassodor 13 negara Arab di Malaysia. Usaha murni ini mendapat sokongan para artist tempatan untuk sama sama menghulurkan rm10 melalui online. Link utk swipe up kat IG story , jomsedekah.com/RM10 Juga tolong check email bagi mendapatkan resit sedekah tersebut. Bagi yang berkemungkinan untuk menghadiri bazar charity pada hari Jumaat ini, tolong tunjukkan resit pada team @bettybanafe di pintu depan banquet hall level 3, Carlton Conference Center, the Ritz-Carlton Kuala Lumpur. Jalan imbi, bukit bintang. Dan dapatkan tiket bersama number cabutan bertuah. Sama sama mengeratkan lagi siraturrahim sesama insan pelbagai kaum di bazar nanti. Ahlan jomsedekah.com/RM10. Ada pelbagai cabutan bertuah juga tiket penerbangan ke Saudi untuk umrah dan negara negara Arab yang lain ihsan dari isterinisteri kedutaan Arab di Malaysia. Ahlan! | via Instagram http://bit.ly/2HoArHY

PHOTO EXCLUSIVE


Ahlan wasahlan .. Jom bersedekah akan di salurkan pada orang orang yang memerlukan di yaman Syria Palestin juga mereka yang layak menerima di negara asal juga di Malaysia. Student student negara miskin di universiti tempatan oleh isteri isteri embassodor 13 negara Arab di Malaysia. Usaha murni ini mendapat sokongan para artist tempatan untuk sama sama menghulurkan rm10 melalui online. Link utk swipe up kat IG story. jomsedekah.com/RM10 Juga tolong check email bagi mendapatkan resit sedekah tersebut. Bagi yang berkemungkinan untuk menghadiri bazar charity pada hari Jumaat ini, tolong tunjukkan resit pada team @bettybanafe di pintu depan banquet hall level 3, Carlton Conference Center, the Ritz-Carlton Kuala Lumpur. Jalan imbi, bukit bintang. jomsedekah.com/RM10. Ada pelbagai cabutan bertuah juga tiket penerbangan ke Saudi untuk umrah dan negara negara Arab yang lain ihsan dari isteri isteri kedutaan Arab di Malaysia. Ahlan! | via Instagram http://bit.ly/2QYR7oY

12 December 2018

PHOTO EXCLUSIVE


Happy birthday Daddy @bruce.dargus and happy advance birthday too to #deandargus in two days time.both our children sharing the same star Sagittarius with u.. wish all of getting all RAHMAH and Barakah in life Amin.. | via Instagram http://bit.ly/2EqiQgh

06 December 2018

PHOTO EXCLUSIVE


APA yang Kau lihat Dari balon yang bulat , cantik emas warna dalamnya. Cantik hanya di luar kotak pemikiran yang simple. Hakikatnya aku menganggap balon itu dunia , ketika Kau lahir, semuanya indah Dan mudah buatmu, tanpa memikir bebanan kehidupan yang sebenarnya. Hakikatnya pabila Kau dewasa nanti, bersiap la Kau menghadapi percaturan hidup yang pelbagai pancaroba, dimana jika Kau memilih untuk menerima secara positive, kau akan lebih tinggi imanmu, tawakal Dan redho yang besar untuk sang Pencipta. Maka seharusnya Kau akan lebih kuat Dari sebelumnya Dan lebih berperinsip. Jika negative, Kau akan kehilangan diri Dan haluan dalam dunia ini. Bersiaplah dengan fondasi yang kuat, agar Kau tidak mudah tercicir. Insyaallah. #juliadargus #bettybanafe #happybirthday #familypotret #littlefamily #EZdreamalittledreamstudio #ezlynnministudio Studio : @EZdreamalittledreamstudio Photographer : @syafiq.ayob @ashraffhaqimi | via Instagram http://bit.ly/2rmLMgE

28 November 2018

PHOTO EXCLUSIVE


No words could describe,!! Love you deep deep.. @zahidarafik @umieaida9 | via Instagram http://bit.ly/2FLyHb3